MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Božović kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH

Predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji dostavljen je prijedlog imena ministara i zamjenika ministara iz reda bošnjačkih političkih partija, te iz reda ostalih, među kojima je Mlađen Božović, koji je predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Božović je predložen za ministra iz reda ostalih.

Iz reda bošnjačkih partija za ministra vanjskih poslova predložena je Bisera Turković, za ministra sigurnosti Fahrudin Radončić i za ministra odbrane Sifet Podžić. Nezir Pivić je predložen za zamjenika ministra pravde, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i transporta, Dževad Mahmutović za zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice i Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija i trezora.

Prijedlozi kandidata za pozicije ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH bit će upućeni na provjeru Centralnoj izbornoj komisiji i Agenciji za istrage i zaštitu BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH izrazio je očekivanje da će predložena kandidatska imena biti dostavljena Centralnoj izbornoj komisiji i Agenciji za istrage i zaštitu, te proći sve provjere i potrebne porocedure, kao i prethodni kandidati.

Izvor: FTV

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa