Brčko: Potvrđena optužnica za pronevjeru 75.000 KM

Osnovni sud Brčko distrikta Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Šefike Krajnović /54/ zbog sumnje da je, obavljajući poslove blagajnice Udruženja penzionera, koje u Brčkom okuplja korisnike PIO/MIO Federacije Bosne i Hercegovine, u dva navrata pronevjerila blizu 75.000 KM, saopšteno je iz Tužilaštva distrikta.

Krajnovićevoj je stavljeno na teret da je od 1. januara 2019. godine do 16. januara 2020. godine, nakon što je od više članova Udruženja primila u gotovini ukupno 19.630 KM namijenjenih za banjsko liječenje, ta novčana sredstva zadržala za sebe, iako je bila dužna uplatiti ih na bankovni račun poslodavca.

Ona se tereti i da je sa tog računa podigla 54.576 KM i zadržala za sebe, a što ničim nije opravdala, pribavivši sebi ukupnu imovinsku korist od 74.206 KM.

Po prijavi koju je podnijelo rukovodstvo Udruženja, Tužilaštvo je sprovelo istragu nakon koje je protiv Krajnovićeve podiglo optužnicu za krivično djelo pronevjera za koje je zaprijećena kazna zatvora od dvije do 10 godina.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo