MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Broj poginulih u potresu u Kini popeo se na 82

Broj poginulih u potresu magnitude 6,8 koji je pogodio jugozapadnu kinesku pokrajinu Sichuan popeo se na 82, izvijestili su u četvrtak državni mediji.

U potresu koji se dogodio u ponedjeljak, najjačem koji je pogodio ovu pokrajinu od 2017. godine, ozlijeđeno je više od 270 ljudi, dok se 35 vodi kao nestalo, izvijestio je tv kanal CCTV.

Vlasti su ponovno otvorile ceste do epicentra potresa u Ludingu. Grad je kasno u srijedu zatresao naknadni potres magnitude 2,9, izvijestili su državni mediji.

Meteorološki prognostičari izdali su narančasto upozorenje, drugo najviše, zbog mogućih geoloških katastrofa u Ludingu, koje mogu uključivati klizanje tereta. Za središnji i zapadni Sichuan izdano je manje strogo žuto upozorenje.

Pokrajina Sichuan i područje Ludinga posebno su teško pogođeni, posebice prefektura Ganzi, gdje uglavnom žive Tibetanci, i Shimian u blizini grada Ya’an. To je područje udaljeno otprilike dva sata vožnje automobilom jugozapadno od glavnog grada pokrajine Chengdua.

Već danima traje velika spasilačka akcija u kojoj sudjeluju tisuće ljudi, a mobilizirana je i vojska. Tisuće kuća je uništeno ili oštećeno. Potres je također izazvao klizišta koja su blokirala ulice.

Pokrajina Sichuan, koja leži na rubu rasjeda Indijske kontinentalne ploče i Euroazijske ploče, posebno je osjetljiva na potrese. Godine 2008. to je područje pogodio potres magnitude 7,9 po Richteru u kojem je poginulo više od 80.000 ljudi.

IZVOR: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo