MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bursać na promociji: „Žalosno je ako se pisanje o istini smatra hrabrošću“

U četvrtak 5. decembra u prepunom Alternativnom domu kulture u Velikoj Kladuši održana je promocija knjige „PTSP spomenar“,  poznatog novinara i kolumniste Dragana Bursaća. Na samom početku prisutnima se obratila doc. dr.  Almira Džanić u ulozi promotorice, koja je sa par citata i vlastitog doživljaja same knjige velikokladuškoj publici predstavila Dragana Bursaća i njegovu knjigu koja je posljednjih godinu dana  jedna od najprodavanijih u BIH.

Nakon promotorice, riječ je dobio sam autor koji je govorio o tome kako je knjiga nastala, koliko dugo je pisana i šta ga je motivisalo da napiše ovakvo djelo. Kako je autor sam rekao u knjizi opisuje svoje odrastanje, život sa babom i djedom kao i svoj PTSP poremećaj, koji je kako kaže „nakon dvije godine stavio pod kontrolu“. Nakon izlaganja autora slijedila su pitanja i razgovor sa publikom, koju je zanimao Bursa’ev novinarski angažman i prijetnjama koje ovaj vrsni novinar ybog svog pisanja dobija u Banja Luci gdje živi i radi više od dvadeset godina. Bursać je u razgovoru sa publikom  govorio i o svom doživljaju BIH i patnjama koje građani proživljavaju i koje ih tjeraju iz ove  „najljepše zemlje i jedne od najgorih država u svijetu“. Možda stanje najbolje odslikava ono što je Bursać napisao, „Ovdje su ljudi zarobljeni u zahtjevu, zarobljeni na početku, zarobljeni u sjećanjima, u uspomenama, u prošlosti u vječito boljem juče. Zarobljeni u pokušaju“

Dragan Bursać autor knjige „PTSP spomenar“ rođen je 1975. godine u Bihaću, diplomirao je i magistrirao filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, dugogodišnji je novinar i dobitnik brojnih novinarskih nagrada za kolumne koje piše posljednjih godina.

Mersad Sarajlija /Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa