MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bursać o zabrani promocije Šešeljeve knjige: „Svaka čast ljudino“

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je zabranio promociju knjige osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja pod nazivom „U Srebrenici nije bilo genocida“ koja je trebala biti održana u šabačkom Kulturnom centru.. Novinar i kolumnista Dragan Bursać komentarisao je ovu odluku.

Na svom Facebook profilu objavio fotografiju Zelenovića napisavši:

“Ovo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. On je upravo ZABRANIO promociju knjige Vojislava Šešelja u Kulturnom centru u Šapcu.

Vidite kako može!

Ono što navodno nije moglo u Beogradu i na Novom Beogradu, može u Šapcu! Ono što se ne može ni pomisliti u Banjaluci, može se realizovati u Šapcu.

Stop negiranju genocida! Stop promociji ratnih zločinaca!

Svaka čast ljudino!”

Podsjetimo, Šešelj je održao promociju knjige u zgradi Opoštine Stari Grad u Beogradu početkom februara kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo napadnuti jer su na istoj promociji željeli podijeliti dokument “Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini” koji govori o učešću Vojislava Šešelja u ratnim zločinima.

“Smatramo da je negiranje srebreničkih žrtava direktna posljedica politike koja se vodi već 30 godina, a to je politika zločina, negiranja i nepoštovanja za žrtve. U godini u kojoj se obilježava 25 godina od genocida u Srebrenici, ovakvim promocijama ne smije biti mjesta u javnim institucijama kao što je opština Stari Grad. (…) Ako osuđeni ratni zločinac nezakonito obavlja funkciju narodnog poslanika, ako svi državni organi i ubjedljiva većina političkih lidera negira genocid u Srebrenici koji su utvrdila dva međunarodna suda – niko ne može imati dilemu da se radi o državnoj politici negiranja, koja vodi u samoizolaciju, ekstremizaciju i moralnu propast cijelog društva”, kazali su tada aktivisti organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava, Fond za humanitarno pravo i Žene u crnom.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa