MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Cazin dobija gradski bazen, ovih dana počinje izgradnja

Potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova danas su ostvareni formalni uvjeti za početak prve faze radova na realizaciji projekta Gradski bazen Cazin. Građevinski radovi na lokalitetu uz stadion Krajine počet će čim to budu dozvoljavale vremenske prilike.

“Danas smo potpisali ugovor za prvu fazu koja predviđa građevinske radove u vrijednosti od nešto više od 2.700.000 KM. U drugoj fazi, za koju ćemo tender raspisati u narednoj godini, planirana je instalicija tehnologije i svih ostalih detalja koji se odnose na postrojenja bazena. Namjera nam je da izbjegnemo bilo kakva otezanja i da se projekat realizira u kontinuitetu, jer je ovo projekat kakav Cazinu treba i koji je od višestrukog značaja.”, kazao je gradonačelnik Ogrešević

Sredstva za ovaj projekat planirana su u Budžetu Grada i izgradnja bazena počela bi puno ranije da nije bilo velikih oscilacija u cijenama željeza zbog čega ranije objavljen tender nije okončan pa je, nakon stabilizacije cijena na tržištu građevinskog materijala, raspisan novi.

Ovo je jedan od nekoliko iznimno velikih projekata koji se planiraju u Cazinu za naredni period. Poluolimpijski bazen, sa svim pratećim sadržajima, od velikog je značaja i za Cazin i za širu okolinu, jer će otvoriti niz novih mogućnosti za sport i rekreaciju svih generacija.

IZVOR: dijasporainfo. ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa