MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Čerkez: Razmatramo otvaranje vrtića i puštanje u rad gradskog prevoza

Pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH i član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez kazao je da postoji zadovoljstvo trenutnom epidemiološkom situacijom, zbog čega vlasti već razmišljaju o popuštanju novih mjera.Direktor Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar izvijestio je da tokom jučerašnjeg dana nismo imali novih zaraženih i da prvi put imamo više oporavljenih nego oboljelih.

Čerkez je kazao da su dobre vijesti rezultat donesenih mjera:

“Rezultati koje smo konačno ostvarili nas čine zadovoljnima, ali i opreznima. Krenuli smo u liberalizaciju mjera, morat ćemo vidjeti kako se to odražava na broj novih pozitivnih. Ono što je sigurno je da epidemija nije gotova i da će i dalje biti obolijevanja, ali to će biti kontrolisano i to zavisi od svih nas, odnosno koliko poštujemo mjere”.

On je rekao da Bosna i Hercegovina ima bolju epidemiološku situaciju u odnosu na zemlje Evrope.

“Mi se nadamo i dalje da ćemo u liberalizaciju ići korak po korak, već ove nedjelje razmatramo određene mjere, brzo očekujemo da počne raditi gradski prevoz i vrtići. Naravno, bit će propisana pravila Zavoda za javno zdravlje”, najavio je Čerkez.
Govoreći o situaciji u zdravstvu, Čerkez očekuje normalizaciju rada zdravstvenih ustanova u narednom periodu.

“Napravili smo takav sistem da može odgovoriti potrebama, zato smo i donosili mjere da ne bismo došli u situaciju nemgoućnosti odgovora. Bilo bi poželjno da je broj ljekara veći, ali treba da gledamo da se reorganizujemo i na taj način efikasno pružamo zdravstvenu zaštitu”, rekao je Čerkez.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa