MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Čerkez: Razmišljamo o novim ublažavanjima mjera, bit će dosta harmonizacije sa susjedima

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez danas je kazao da se razmatra dinamika uvođenja novih preventivnih mjera u FBiH.

Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravlje, kaže kako posebno raduje rast broja oporavljenih te se posebno zahvalio velikoj većini građana koja se pridržava propisanih mjera, kazavši da je sve ovo zajednički posao.

“Mjere su ublažene, bitno je da ostanemo u percepciji da ovo nije kraj, nego da ublažavanje mjera treba imati daljnje rezultate. Ključno je pridržavati se mjera, nošenja maske, rukavica, držanja distance. Ako ispoštujemo ovaj trend, mislim da bismo u narednom periodu mogli nastaviti ublažavanje mjera”, najavio je on.

Mjere će se donositi i ublažavati i dalje u periodu od 14 dana, dodao je, razlog je epidemiološko praćenje njihovih rezultata.

“Pratimo mjere u susjedstvu i bit će dosta harmonizacije s njima”, izjavio je Čerkez te dodao kako sve ovo zahtijeva disciplinu, posebno kad počnemo vraćati u rad trgovine, salone, a naročito kad se u posljednjoj fazi budu vraćali u rad ugostiteljski objekti.

Čerkez je kazao kako ublažavanje mjera u Federaciji BiH ne ugrožava građane u Republici Srpskoj, već da su sve mjere slične onima koje vrijede u zemljama EU, posebno susjednoj Hrvatskoj.

Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo, kazao je kako je tačno prije tri mjeseca ekipa epidemiologa ove institucije bila na Graničnom prijelazu Doljani zbog dolaska kineskih turista, a dan kasnije su pod nadzor stavljeni radnici u kineskom kampu kod Čapljine koji rade na gradilištu autoputa.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa