MARKETING

CIK BiH: Bezbjednosni aspekt od iznimne važnosti za izborni proces

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine Suad Arnautović zatražio je od direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića podršku u obezbjeđivanju objekata i aktivnosti tokom Opštih izbora u BiH, koji će biti održani 2. oktobra.

Arnautović i Vilić razgovarali su u Sarajevu o bezbjednosnom aspektu provođenja ovogodišnjih izbora.

Kako je saopšteno, CIK je od bezbjednosnih agencija u BiH zatražio podršku u obezbjeđivanju objekata i izbornih aktivnosti, kao što su policijska pratnja i obezbjeđivanje distribucije izbornog materijala, distribucije papira za štampanje glasačkih listića sa vodenim žigom od granice BiH do štamparije i drugo.

Iz CIK-a su podsjetili da je Izbornim zakonom BiH propisana obaveza organa vlasti na svim nivoima i zvaničnika u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH da pomažu organima nadležnim za provođenje izbora.

Arnautović se zahvalio Viliću na promptnoj reakciji i pokazanoj spremnosti da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa bezbjednošću izbornog procesa u BiH.

IZBOR: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo