MARKETING

CIK: U podne prvi podaci o odzivu

Centralna izborna komisija BiH saopštila je da će u podne objaviti prve podatke o odzivu na današnjim prijevremnim izborima za gradonačenlika Prijedora.

Podaci će biti dostupni na veb stranici CIK-a, saopšteno je iz ove komisije.

CIK je potvrdio da je na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora jutros u 7.00 časova otvoreno 130 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Na terenu su tri mobilna tima i jedan poseban kovid 19 mobilni tim, navodi se u saopštenju iz CIK-a BiH.

Na biračkom spisku je 86.329 birača, uklučujući i 608 registrovanih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 onih koji će glasati putem pošte.

Na glasačkom listiću za izbor gradonačelnika Grada Prijedor nalazi se 14 kandidata.

Izborna ćutnja, koja je na snazi od juče u 7.00 časova, traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do večeras u 19.00 časova.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora sprovode se uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera, navedeno je u saopštenju CIK-a.

Kandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Javor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Kruga Marko Kaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Josić, Re-balansa Miloš Janjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Krneta, Slađana Radaković i Saša Stupar.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.
 Izvor: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo