MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

CIK zaprimio prijavu Koalicije “Zajedno za Veliku Kladušu” za načelničku kandidaturu

Danas je u sjedištu CIK-a u Sarajevu zaprimljena prijava Koalicije “Zajedno za Veliku Kladušu” za zajedničku kandidaturu za načelnika Velike Kladuše. Šest stranaka koje čine koaliciju (SDA, SDP, NS, NIP, DNZ, DF) su se prije nekoliko dana usaglasile da kandidiraju velikokladuškog poduzetnika Borisa Horvata za poziciju načelnika Velike Kladuše. Prijavu Koalicije potpisali su predsjednici stranaka; Bakir Izetbegović (SDA), Nermin Nikšić (SDP), Edin Forto (NS), Elmedin Konaković (NIP) i Rifat Dolić (DNZ), a koaliciju će podržati i DF koju nije potpisnik prijave jer nisu imali prijavljenog kandidata za načelnika.


Kako smo dobili informaciju od političkih subjekata koji čine koaliciju, predviđena procedura za kandidiranje Borisa Horvata ide uobičajenom dinamikom i čim bude potvrđena od strane CIK-a, kandidat će biti i zvanično predstavljen velikokladuškoj javnosti.


Rok za prijavu koalicija za predstojeće izbore je 18. jun, rok za verifikaciju koalicija od strane CIK-a je 26. jun, a rok za podnošenje lista kandidata je 8. jul.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa