MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Članovi OO SDP Velika Kladuša obilježili Dan državnosti polaganjem cvijeća na spomen obilježja

U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, rukovodstvo, članovi i simpatizeri OO SDP BiH Velika Kladuša danas su položili cvijeće na spomen-obilježja i odali počast svim poginulim braniteljima.

Cvijeće su položili na spomen-obilježja u Parku ORB „7 sekretara SKOJ-a“, u haremu Gradske džamije i na mezarju Dubrave.

Prisutnima se obratio član Predsjedništva OO SDP BiH Velika Kladuša prof. Ibrahim Kamenjašević, koji je uz čestitke ukazao na ovaj najveći praznik naše domovine, podsjećajući kako je višestoljetna državnost Bosne i Hercegovine još jednom potvrđena 25. novembra 1943. godine na zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu. Ovo je veliki praznik za sve one koji u svojim srcima nose ideju Bosne i Hercegovine kao slobodne i demokratske države, kazao je Kamenjašević.

Dan državnosti obilježava se u spomen osnivačkoj skupštini ZAVNOBiH-a, koja je postavila temelje savremene državnosti naše zemlje. Ovaj datum je simbolično važan jer potvrđuje hiljadugodišnju Bosansku državnost sa slobodnim izborom i voljom izabranih predstavnika svih naroda BiH. Obilježavanjem 25. novembra obilježavamo simbol slobode i demokracije Bosne i Hercegovine, ali i promovišemo suživot i toleranciju, uz poštivanje kulturnih različitosti.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo