MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Članovi PBiH Komšić i Džaferović sa predsjednikom Afganistana

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreli su se danas sa predsjednikom Afganistana Ashrafom Ghanijem u Kabulu.

Komšić i Džaferović dočekani su u predsjedničkoj palati u Kabulu uz najviše državne počasti, te su se zahvalili predsjedniku Afganistana na gostoprimstvu i informisali ga o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Afganistana zahvalio se za učešće pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u NATO misiji „Odlučna podrška“ i za njihov doprinos koji daju u izgradnji mira i stabilizaciji Afganistana. On je upoznao članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa aktuelnom situacijom, ciljevima, dinamikom i rezultatima reformskih procesa koje preduzima afganistanska vlada.

Izražen je interes za razmjenu iskustava koje je Bosna i Hercegovina imala u izgradnji mira i poslijeratnoj obnovi, ističući da iskustva i naučene lekcije iz naše zemlje mogu biti vrlo korisne za Afganistan.

Nakon sastanka sa predsjednikom Afganistana, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se sa generalom Gilesom Hillom, zamjenikom kоmаndаnta misiје „Оdlučnа podrška“. Na sastanku je razgovarano o sigurnosnoj situaciji i izazovima u Afganistanu i planu aktivnosti misije „Odlučna podrška“ za 2020. godinu. General Hill јe zahvalio za učešće Bosne i Hercegovine u misiji „Odlučna podrška“, pohvalivši pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za njihov doprinos misiji, te posebno ističući njihov profesionalizam i predanost.

Posjeta Kabulu nastavljena je zajedničkim ručkom članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa ambasadorom Nicholasom Kayom, visokim civilnim predstavnikom NATO-a u Afganistanu.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa