MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Čović i Izetbegović bez konkretnog dogovora u Mostaru

Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović izjavili su nakon današnjeg sastanka u Mostaru da nije postignut dogovor dvije stranke oko strateških pitanja, ali da će razgovori biti nastavljeni do kraja ovog mjeseca.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je kazao da nisu riješene strateške stvari, jer treba uskladiti odluke Ustavnog suda, Suda za ljudska prava u Strazburu, težnje HDZ-a i HNS-a, te gledanje SDA i građanskih stranaka.

Čović je kazao da je ključ poštivanje Ustava i partnerstvo.

“Zastoje koje imamo želimo rješavati jednim doprinosom da što prije uspostavimo i profunkcionira vlast u BiH. Pokazali smo jednu razinu partnerstva u traženju rješenja. Dolaze i krize koje su odraz domaćih problema, ali i krize koje uvozimo kao što je migrantska kriza”, kazao je Čović.

Izetbegović je kazao da se slaže s odlaskom stranaca iz Ustavnog suda, ali to, po njeogovim riječima, nije još dospjelo na dnevni red.

“U pogledu sastava sudija Ustavnog suda BiH ne vidimo jednako stvari. HDZ smatra da treba zamijeniti strane sudije, ali i SDA misli tako, no za to treba vremena i sve je pitanje”, rekao je Izetbegović.

“Kada su u pitanju izbori u Mostaru, ima pomaka. HDZ i SDA su približili stavove. SDA inzistira na statutu i nadam se da će do kraja mjeseca biti postignut napredak”, kazao je.

Izetbegović je kazao da SNSD ima sve konce u svojim rukama kada je u pitanju Republika Srpska, govoreći o imenovanju Denisa Šulića za potpredsjednika NSRS-a iz reda bošnjačkog naroda.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa