MARKETING

Crnadak: Republika Srpska je postala jedna vrsta narko baze za međunarodne kriminalce

Potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik u NSRS Igor Crnadak rekao je da su PDP i SDS četiri i po godine bili vlast na državnom nivou i da su po pitanju uloge, položaja i snage entiteta Republika Srpska bili čvrsti i stabilni.

Crnadak je istakao da se nikada u istoriji NSRS nije desilo da se na Kolegijumu usvoji dnevni red sjednice, a ne utvrdi se termin.

“Zato ih pozivam da sutra, na Kolegijumu pred redovnu sjednicu, zakažu i posebnu. Koliko znam, nijedna politička partija, a sigurno PDP, ne insistira na tome da se prvo održi redovna sjednica. Što se nas tiče, neka zakažu posebnu sjednicu, što prije, to bolje. Ako nešto ne petljaju i ne trguju ispod stola, nema razloga da već sutra ne zakažu termin”, rekao je Crnadak.

On je rekao da postoje jasni pokazatelji da je Republika Srpska postala jedna vrsta narko baze za međunarodne kriminalce.

“Inspektor MUP-a RS-a je uhapšen jer je davao podršku članu međunarodnog narko kartela. Na posljednjem Kolegijumu NSRS predstavnik Milorada Dodika bio je gospodin Šukalo, za kojeg možemo osnovano sumnjati da je i na tu sjednicu došao pod dejstvom narkotika, a isti dan je i uhapšen pod dejstvom droga, a zbog posjedovanja ekstazija i kokaina. Šukalo nije neki sitni diler, on je do juče bio funkcioner Vlade i SNSD-a i danas prima novac građana RS-a kao odbornik u Skupštini grada Gradiška, te i sam Dodik treba da uloži svoj autoritet da Šukalo sarađuje sa MUP-om i progovori odakle je nabavljao drogu, da bi se moglo ići dalje. Međutim, oni o tome ne žele da pričaju, ali mi hoćemo, jer se mora zaustaviti ovo ponižavanje institucija”, rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da tokom prethodnih posjeta predsjednicima Mađarske, Hrvatske i Turske, Orbanu, Milanoviću i Erdoganu, Dodik ništa nije tražio za Republiku Srpsku.

“Jedina stvar koju traži i koju jednim dijelom dobija jeste samo da on bude sačuvan. Nije Orban rekao da se treba vratiti Uprava za indirektno oporezivanje na nivo Republike Srpske, niti da se trebaju rasformirati Oružane snage, niti vratiti nadležnosti… Dodik to od njih nije ni tražio, samo je tražio zaštitu za sebe lično. Zoran Milanović je ostao poznat po izjavi koju mu mi nikada nećemo zaboraviti: ‘Srbi su šaka jada’, ali i kaže da se sa Dodikom sve lako dogovori. Nije rekao ništa lijepo za Republiku Srpsku, niti se izvinio što nas je nazvao šakom jada, ali jeste da se lako dogovara sa Dodikom”, rekao je Crnadak.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo