MARKETING

Čuda prirode iz Australije: Fotografije vremenskih prilika oduzimaju dah

Da priroda može poslužiti kao najbolji izvor inspiracije za fotografije potvrđuje galerija fotografija australskog meteorološkog zavoda koje su uvrstili u državni kalendar vremenskih čuda za 2022. godinu.

Iako vremenske (ne)prilike izgledaju spektakularno, često ih je nemoguće zabilježiti pomoću kamere. Međutim, oni koji uspiju – poput fotografa koji su zabilježili 13 snimaka koji se nalaze u galeriji – imaju remek-djela.

“Kada fotografišete munje, tajming je sve. Iznenadni nalet svjetla i zvuka, i u tren oka nestaje”, piše u opisu ovih fotografija koje je britanski Guardian podijelio na Instagramu.

Od Aurore australis preko fascinantnih snimaka munja do moćnih vrtloga prašine – galerija nudi uvid u divlje vremenske događaje koji se prikazuju u godišnjem kalendaru.

Jedna od najupečatljivijih fotografija je snimak munje koja ide od oblaka do zemlje nastao u Novom Južnom Velsu u Australiji u januaru 2021. tokom ljetne oluje koja je donijela veliki grad i intenzivne vjetrove u regiju.

Također, tu su fotografije Aurore australis iznad meteorološkog ureda stanice Davis na Antarktiku, popodnevna grmljavina na sjevernoj teritoriji, crni led na vegetaciji, smrzute kapljice vode i vrtlozi prašine.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo