MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Cvijanović s predsjednikom Kipra: Očekujemo podršku na evropskom putu BiH

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas, na marginama Samita Evropska Unija – Zapadni Balkan u Tirani, sa predsjednikom Republike Kipar Nikosom Anastasiadesom

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi BiH i Republike Kipar veoma dobri, te da postoji obostrana opredijeljenost ka daljem unapređenju ekonomskih veza i drugih oblika saradnje.

Ovom prilikom, predsjedavajuća Predsjedništva BiH zahvalila se predsjedniku Republike Kipar na čestitki povodom stupanja na dužnost, kao i na pozivu za posjetu koji je upućen tim povodom.

Cvijanović je upoznala sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, izrazivši očekivanje da će proces implementacije izbornih rezultata biti brzo i efikasno okončan na svim nivoima vlasti.

Tokom sastanka je razgovarano i o procesu evropskih integracija, a predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je nadu da će BiH do kraja godine dobiti kandidatski status za članstvo u EU, te da će na putu ka tom cilju imati podršku Kipra.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa