MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Cvijanović stigla u Moldaviju, u Kišinjevu se sastala sa Orbanom: Prijatan razgovor kao i uvijek

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović stigla je u glavni grad Moldavije Kišinjev gdje će učestvovati u sastancima na Drugom samitu Evropske političke zajednice koji okuplja 47 lidera zemalja Evrope te institucija Evropske unije.

Nakon dolaska u Kišinjev, Cvijanović je uoči službenog dijela samita održala i niz bilateralnih susreta sa liderima zemalja regije i Evropske unije.

Između ostalog, Cvijanović se sastala sa predsjednicima Grčke, Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije.

“Razgovor o aktuelnim regionalnim pitanjima sa predsjednicima Srbije i Grčke i predsjednicima vlada Sjeverne Makedonije i Albanije uoči Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu”, rekla je Cvijanović.

Pored toga, Cvijanović je iskoristila priliku i da se sastane sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

“Prijateljski susret u Kišinjevu, i kao i uvijek, prijatan i sadržajan razgovor sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom”, poručila je.

Lidere zemalja uoči sastanka u Kišinjevu dočekala je predsjednica Moldavija Maia Sandu koja je svima poželjela dobrodošlicu.

Kada je riječ o liderima regije, pored zvaničnika iz Sjeverne Makedonije, Srbije i Albanije, u Kišinjev je stigao i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kao i premijer Hrvatske Andrej Plenković. Također, na samit je stigla i predsjednica Kosova Vjosa Osmani.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa