MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Damir Arnaut istupio iz SBB-a, djelovat će kao samostalni poslanik

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH /SBB/ da istupa iz ove stranke, te da će u parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik.

Arnaut je naveo da najava SBB-a o pokretanju tužbe protiv Jasne Duraković, koja je napustila stranku ne želeći da glasa protiv aktuelne Vlade u Kantonu Sarajevo, onemogućava njegovo dalje članstvo u toj stranci.

“Moja je dužnost da štitim i zauzimam se za ljudska prava i osnovne slobode, pitanjima od prevashodnog političkog i javnog interesa. U svjetlu najavljenog procesa protiv Durakovićeve, istupanje iz članstva u SBB-u i vršim u okviru tih dužnosti”, dodao je Arnaut.

Arnaut je u poruci istakao da će u Parlamentarnoj skupštini nastaviti da djeluje u skladu sa obećanjima datim glasačima, među kojima su smanjenje privilegija i javne potrošnje, nezavisnost pravosuđa, borba protiv svih oblika terorizma, korupcije i sukoba interesa, zaštite ljudskih prava, napredak ka članstvu u NATO-u i EU.

On je poručio da druge stranke ovaj njegov potez treba da shvate kao slobodu djelovanja i izražavanja, a ne sukob sa SBB-om.

“Neka u takvim okolnostima ne očekuju da ću pristati na izdaju svojih principa”, istakao je Arnaut.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa