MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

”Dan narcisa” tradicionalno obilježen u Velikoj Kladuši

Velikokladuško Udruženje ”Sutra je novi dan”, obilježilo je danas na platou ispred Robne kuće, ”Dan narcisa”. Članice Udruženja pripremile su prodajnu izložbu svojih radova dekupaž tehnike, radove šivenja, domaća slatka i slana jela i naravno narcise. Prikupljenim sredstvima, kako nam je rekla predsjednica Udruženja, Nasija Džihanović planiraju pomoći onima kojima je to najpotrebnije.


Prema podacima zadnje izvještajne skupštine Udruženje ”Sutra je novi dan” u 2019. godini organiziralo je 72 posjete oboljelima od karcinoma, a sve posjete finansirali su iz ovakvih i sličnih akcija, 11 pacijenata dobilo je i jednokratnu pomoć u iznosu od 200 KM kako bi im bar malo olakšali i pomogli u rješavanju troškova liječenja.
Kako su nam rekli, cilj izlaska na ulice Velike Kladuše jeste da podstaknu na razmišljanje kako ženski tako muški dio stanovništva i da budu ažurni po pitanju svog zdravlja i da redovno odlaze na preglede, ali i da vrše samopreglede kod kuće.

”Dan narcisa” tradicionalno se obilježava se s ciljem podrške prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Osim toga žene se upozoravaju da rak dojke ne shvaćaju olako i da redovito odlaze na preglede te da i same periodično dobro pregledaju svoje grudi. Ovaj dan prvi put je obilježen 5. aprila 1997. godine.
Dan narcisa trebao bi podsjetiti žene za potrebom samopregleda, redovitih liječničkih kontrola ali i upoznati ih sa samom bolešću koja je u više od 90% slučaja izlječiva, otkrije li se na vrijeme.

Nejra M.-LJ./Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa