MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dan nezavisnosti BiH obilježen u Velikoj Kladuši

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, danas je u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Velika Kladuša upriličeno polaganje cvijeća u haremu Gradske džamije i na spomen obilježju u Parku Omladinske radne brigade “7 Sekretara SKOJ-a”.
Tom prilikom proučena je Fatiha i održan prigodan govor kao podsjećanje na dan kada je država Bosna i Hercegovina stekla nezavisnost.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti, bit će održana Svečana akademija u Općinskoj vijećnici sa početkom u 18h. Na akademiji učestvuju: Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“, Medžlis Islamske zajednice, Hor „El-Verdu“ i Muzička škola Velika Kladuša.
Obilježavanje Dana nezavisnosti se nastavlja i u nedjelju 1. marta, gdje će biti održana izložba slika “Zapis o Bosni”, velikokladuškog slikara Hasana Bekanovića , kao i Otvoreni šahovski turnir “Salih Čaušević”.

Na današnji dan prije 28 godina, tačnije 29. februara i 1. marta 1992 godine održan je referendum o nezavisnosti BiH. Na referendumu je 63,6% građana BiH izjasnilo se za nezavisnost države, a 1. mart se od tada slavi kao Dan nezavisnosti. Povodom dana nezavisnosti u cijeloj državi održat će se brojne svečanosti kao sjećanje na ovaj, jedan od najznačajnijih datuma u historiji države.

Berina H/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa