MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Danas je Majčin dan

Majčin dan je praznik u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, obilježava svake godine druge nedjelje u maju.

Majčin dan je poseban dan u godini kojim se slavi majčinstvo. Majčin dan nije državni praznik, ali budući da se obilježava uvijek nedjeljom, neradni je dan za većinu stanovništva, osim za one koji rade u djelatnostima, posebno uslužnim koje i inače rade nedjeljom.
Ovaj dan je svakako prilika da razmislimo o svojim majkama, te da im odamo zahvalu za ljubav i sve ono što su učinile za nas.

Majčin dan obilježavanje

Mnogi se na majčin dan prisjećaju svojih majki, te poznatih majki iz prošlosti ili javnog života. Nije neobično čestiti ni Majčin dan bliskim prijateljicama, svekrvama ili bilo kojim majkama koje cijenimo.
Najčešće se na Majčin dan:

  • šalju čestitke
  • poklanja cvijeće
  • organiziraju obiteljska okupljanja, roštilj, ručak – kod kuće, kafiću ili restoranu
  • zove telefonski majke ukoliko su udaljene
  • djeca u vrtićima izrađuju čestitke i poklone za majke
  • gledaju filmovi i dokumentarni filmovi o poznatim majkama.

Cvijeće za majčin dan

Bijeli karanfili i ruže su najpopularnije cvijeće koje se poklanja za majčin dan, ali bilo koje cvijeće dobar je odabir u izboru buketa za majku.

Majčin dan tradicija

Tradicija obilježavanja Majčinog dana seže čak u drevnu Grčku, kada se obilježavao i proslavljao dan božice Rhee, Majke bogova Zeusa, Hestia, Hera, Hada, Posejdona i Demetera.

Kasnije se nastavio ovaj dan obilježivati lokalno, a ponovnu aktualizaciju treba zahvaliti dvjema ženama Juliji Ward Howe i Anni Jarvis, koje su bile ključne žene u uspostavljanju ove tradicije u SAD-u, a kasnije se obilježavanje Majčinog dana na ovaj dan proširilo globalno.

Na primjer, Majčin dan sličan je Britanskom i Irskom prazniku “Nedjelja za majke” koji pada na četvrtu korizmenu nedjelju. Tada su obično “služinčad” dobivala kod svojih poslodavaca slobodnu nedjelju koju bi proveli s majkama i obitelji.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa