MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Danas kiša i grmljavina: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do subote – kad su minusi, a kad sunce

Jutros više oblačnosti ima na području Krajine, istoku i jugoistoku Hercegovine koja se pomjera na centralna i istočna područja Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bugojno i Sokolac 0; Ivan Sedlo i Široki Brijeg 2; Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 4; Bijeljina, Livno, Sanski Most, Zenica i Zvornik 5; Banja Luka, Bihać, Doboj i Prijedor 6; Mostar 9; Trebinje 11; Neum 12°C.

Danas u Bosni i Hercegovini promjenljiva naoblaka i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati kiša u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

Bioprognoza: Promjenljive i nestabilne vremenske prilike pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata povremeno će dovoditi do nešto jačih tegoba tokom dana. Opšta slika će biti lošija, uglavnom zbog lokalnih pljuskova. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju tokom jutra i večeri, kada će se usljed viška vlage u zraku pojačati osjet hladnoće, u toplijim dijelovima dana ugodnije, uz umjerene temperature.

U srijedu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Širom zemlje povremeno sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje u mogući slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni rijetko u poslijepodnevnim satima može pasti slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa