MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Počela nova školska godina; Školske klupe u USK čekaju svoje učenike


Ljetni raspust je gotov i školarci u većem dijelu Bosne i Hercegovine danas su sjeli u školske klupe, osim u Zapadnohercegovačkom kantonu gdje nastava u osnovnim i srednjim školama počinje 9. septembra.
U školske klupe nisu sjeli ni učenici u školama Unsko-sanskog kantona zbog generalnog štrajka prosvjetnih radnika. S obzirom da Vlada USK i nadležni sindikati nisu uspjeli postići dogovor, nije poznato kada će nastava uopće početi.Obavljat će se samo minimum poslova, a nastava će biti organizovana samo za završne razrede, a za sve ostale razrede biće obustavljena.
Međutim unatoč najavama štrajka Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja, neke škole na području općine Velika Kladuša ( Prva osnovna, Šumatac, Crvarevac, Todorovo, Vidovska) najavile su da će danas, 02. septembra otpočeti s redovnim nastavnim procesom .

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti i ove godine sa svim kantonalnim ministarstvima obrazovanja potpisalo ugovore o finansiranju i sufinansiranju nabavke besplatnih udžbenika, i to za učenike drugih razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, prvenstveno za one koji su u stanju socijalne potrebe. Iz Budžeta je za ovu godinu izdvojeno 600.000 KM.

KOLEKTIV TREND RADIJA SVIM ŠKOLARCIMA U CIJELOJ BIH ŽELI SRETAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE A POSEBNO PRVAČIĆIMA U OSNOVNIM I U SREDNJIM ŠKOLAMA.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa