MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Danas temperature i do 28 stepeni: Meteorolozi najavili kišu i grmljavinu u ovim dijelovima BiH

Jutros je na sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 8; Sokolac 9; Bugojno, Široki Brijeg, Srebrenica 11; Livno 12; Bihać, Sarajevo 13; Sanski Most, Zenica 14; Banja Luka, Bijeljina, Tuzla 16; Gradačac, Trebinje 17; Mostar 18; Neum 19; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Nakon svježije noći, jutarnji sati i dio prijepodneva će također biti ugodniji. Usljed porasta temperatura, u drugom dijelu dana moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, glavobolje, promjene raspoloženja. Ukoliko ćete slobodno vrijeme provesti u prirodi, osobito na planinama, preporučljivo je biti oprezniji u sunčanijim periodima, s obzirom da su vrijednosti UV indeksa visoke. Također, moguće je i da povremeni pljuskovi, kratkotrajno pokvare ugođaj.

Danas će u sjevernim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i tokom noći u većini područja se očekuje kiša i pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni je lokalno moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijm padavina, jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 28 °C. U Sarajevu sunčano. U drugom dijelu dana porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 26 °C.

U nedjelju, 26.maja pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, južni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 25 stepeni.

U ponedjeljak, 27. maja, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se prije podne. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28 stepeni.

U utorak, 28. maja pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se prije podne. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, a dnevna od 19 do 25, na jugu i sjeveru do 28 stepeni.

R SARAJEVO

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa