MARKETING

DANAS U KRAJINI I HERCEGOVINI SUNČANO, U DRUGIM DIJELOVIMA BIH OBLAČNO

  • Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu do 31°C.

SARAJEVO/BIHAĆ, 12. juna – Prije podne pretežno sunčano je bilo u Hercegovini i Krajini. U ostalim područjima je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Sarajevo 19; Livno 21; Bugojno i Tuzla 22; Bihać, Doboj, Gradačac i Zenica 23; Banja Luka i Bijeljina 24; Grude, Mostar, Neum i Trebinje 28°C;

Danas sunčanije u Hercegovini i Krajini. U ostalim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu do 31°C.

Stanje na cestama

U narednom periodu neće dolaziti do obustave saobraćaja na putnom pravcu Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive gdje se izvode radovi na priključnoj cesti za autoput A-1. Na ovoj dionici saobraćat će se dvosmjerno, usporeno, uz poštivanje privremene signalizacije.

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Od sutra (13.06.)  do 22.06. bit će zatvoreni izlazi sa autoputa na petlji Podlugovi, a saobraćaj će se preusmjeravati na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na autoput na petlji Podlugovi će biti u funkciji.

Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na asfaltiranju obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka (dionica Ivanjska-Dragočaj). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na regionalni put Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili putnim pravcem Prijedor-Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka. Preusmjeravanje se ne odnosi na vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

Zbog radova na redovnom održavanju, danas se sporije saobraća na dionici Bihać-Bosanska Krupa.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

IZVOR: RTV USK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo