MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Desetine hiljada ljudi na ulicama Beograda, okupljeni uzvikuju: “Vučiću, odlazi”

Novi, drugi po redu protest “Srbija protiv nasilja” povodom dva masovna ubistva koja su se dogodila 3. i 4. maja, i u kojima je ubijeno 17 ljudi, od čega osam školaraca, počeo je večeras ispred Narodne skupštine u Beogradu. 

Deseci hiljada prosvjednika izašli su na ulice Beograda, drugi put ove sedmice, i to nakon dvije masovne pucnjave 3. i 4. maja u beogradskoj osnovnoj školi i u okolici Mladenovca. Prvi skup vlast je nazvala političkim “lešinarenjem” nad tragedijama ljudi.

Organizatori, dio srbijanske opozicije, mahom proevropske partije, najavili su da bi tokom protestne šetnje u tišini građani trebalo da odaju počast stradalima u pucnjavama krećući se od Skupštine Srbije, centralnim gradskim ulicama, sve do mosta Gazela, na kome bi zatim trebalo da bude blokiran saobraćaj. Pomenuti most, jedan od tri mosta koji povezuju centar Beograda sa Novim Beogradom, jedna je od najznačanijih saobraćajnica u Srbiji jer preko njega prolazi i autoput Beograd – Zagreb, odnosno međunarodni Koridor 10.

Srbijanska policija upozorila je organizatore da je blokada autoputa, odnosno međunarodnog koridora, potencijalna opasnost po zdravlje i život i učesnika u saobraćaju i okupljenih građana, ali i ograničenje prava građana koji ne učestvuju na protestu. Istaknuto je da organizatori i učesnici okupljanja podliježu prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti.

Organizatori su pozvali policiju da ne upotrebljava silu protiv građana “koji žele Srbiju bez nasilja i koji ne žele da strahuju za živote djece kada ih pošalju u školu”.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa