MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Direktor Đogić pokušao demantirati da je verbalno napao novinara na zadatku

Tokom sinoćnjeg obavljanja novinarskog zadatka ispred velikokladuške općine, novinara-urednika Trend radija na radnom zadatku pokušao je omesti direktor „Komunalija“ Amir Đogić.

Prvo je pokušao policajce lažno izmanipulirati  „kako ja mogu biti tu kad je policijski sat a ja nemam dozvolu za kretanje“, što je notorna laž jer sam bio na zadatku sa validnom dozvolom. Nakon toga je prijetećim tonom nekoliko puta  uputio riječi „srami se“ kao i nekoliko  riječi koje nisu bile najbolje razumljive. Znajući da se novinari ne smiju ometati na radnom zadatku, niti im se smije prijetiti, direktor Đogić je dva sata nakon događaja na fb stranici Komunalija objavio da to nije istina. Sve ovo se dešavalo u prisustvu nekoliko policijskih službenika, koji su morali reagirati da agresivnog i zapjenjenog direktora udalje ispred zgrade općine. Isti scenarij Đogić i grupa koja je sa njim bila preko puta općine, dočekala je i predsjedavajućeg Vijeća Fikreta Bašića. Zbog ovakvog ponašanja i upućenih prijetnji, kako smo dobili informaciju od predsjedavajućeg, policija je udaljila grupu na čelu sa Đogićem a Bašić je pod policijskom pratnjom napustio općinu.

Žalosno je da se ovako ponaša direktor javnog preduzeća koje godišnje iz općinskog budžeta dobije preko 3 miliona KM (ZKP i općinsko sufinanciranje), naših para. Gospodine direktore, hoćeš li demantirati i da si svojim ponašanjem ohrabrio svoje radnike koji na fb izjavljuju „trebao mu je ruke polomiti“. Razumijem tvoju nervozu i frustrascije, ali trebaš znati da na taj način nećeš nikoga ušutkati niti natjerati da se  piše po diktatu tvojih nalogodavaca.

Pošto si nedavno tražio termin za emisiju na tvom „mrskom“ radiju, obavještavamo te da i pored svega ovoga, slobodno odabereš termin za gostovanje i obavijestiš nas o tome, biće ti omogućeno jer OVO JE SLOBODAN MEDIJ u slobodnoj BIH i slobodnoj Velikoj Kladuši. Ne smiješ zaboraviti da je ovo grad, kako onih koji su pristalice tvoje političke stranke, tako i onih koji to nisu i koji drugačije gledaju na sve ovo.

Trend radio/Mersad Sarajlija

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa