MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Djeda Mrazevi se spustili s krova i bolesnoj djeci u Tuzli kroz prozor dijelili paketiće

Članovi službi spašavanja iz Lukavca i Živinica priredili su humani čin kroz koji su mališanima hospitaliziranim u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli uljepšali novogodišnje dane. Za njih su se, prerušeni u Djeda Mrazeve spustili sa krova bolnice, uručivši im kroz prozor paketiće.

Pripadnici Interventne službe spašavanja (ISS) iz Živinica i Gorske službe spašavanja (GSS) iz Lukavca skupa sa članovima ATV kluba Konjuh organizirali su humanitarnu akciju kroz koju su uljepšali trenutke djeci koja praznične dane provode u bolničkim krevetima u Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Naime, oni su se prerušili u Djeda Mrazeve, ali i Betmena te su se uz pomoć konopaca spustili sa krova bolnice. Zaustavili su se na svakom spratu klinike, a kroz prozor bolesničkih soba mališanima su uručili paketiće uz novogodišnje čestitke.

“Veliko nam je zadovoljstvo jer i ove godine možemo provesti akciju na ovakav način i usrećiti djecu koja svoje novogodišnje praznike moraju provesti u bolnici, a ne sa svojim porodicama”, kazala nam je Amina Hadžić, sekretar Interventne službe spašavanja Živinice.

Pored mališana, radost zbog ovog veoma humanog čina osjetili su i zaposlenici Klinike za dječije bolesti u Tuzli, koji će novogodišnje dane provesti na radnom mjestu, skupa sa najmlađim pacijentima.

“Jedan ovakav gest obilježavanja novogodišnjih praznika, uz podjelu paketića je nešto što će usrećiti djecu, ali i njihove majke pratilje, odnosno sve nas uposlenike u ovom teškom vremenu pandemije, ali i respiratorne infekcije koja je prisutna”, kazala je Lejla Osmančević, načelnica Klinike za dječije bolesti u Tuzli.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno je hospitalizirano 64 djece i 48 majki pratilja, a većina mališana je sa respiratornim infekcijama uzrokovanim sincicijskim virusom (RSV), čiji je proces liječenja veoma složen i zahtjeva duži boravak u bolnici.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa