MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Djevojčica platila obroke u školi 123 djece koja nemaju novca

Petogodišnja učenica osnovne škole u gradu Vista u Kaliforniji prikupila je dovoljno novca da plati dug za školske obroke čak 123 učenika u njenoj školi.

Katelynn Hardee, učenica predškolskog programa u osnovnoj školi Breeze Hill, načula je da njeni roditelji pričaju o finansijskim poteškoćama s kojima se učenici suočavaju.

Tako je Katelynn odlučila 8. decembra postaviti štand i tokom cijelog dana je prodavala kakao, kolače i jabukovaču. Katelynn i njena mama donirale su prikupljenih 80 dolara na račun više od 100 učenika u njenoj osnovnoj školi.

Djevojčica je to učinila nadajući se da će i drugi učenici moći sebi priuštiti ručak i užinu.

“To pokazuje da jedan mali, ljubazni čin petogodišnjakinje može biti velik i pokrenuti mnogo toga”, dodala je.

Sljedeći Katelynnin cilj je prikupiti dovoljno novca da isplati ne samo obroke učenika iz njene, nego i iz mnogih susjednih škola. Da bi joj pomogli u novoj misiji koja je dobila i svoj hashtag #KikisKindnessProject, drugi učenici i osoblje njene škole u subotu će otvoriti veliki štand i prodavati kakao i peciva kako bi prikupili što više novca.

A nakon što svi računi u cijelom okrugu budu isplaćeni, Katelynn će prikupljenim novcem podržati školske programe koji bi u suprotnom bili ugašeni zbog smanjenog proračuna.

“Smisao je u ljubaznosti. Posebno u ovo vrijeme praznika jer kada uzmemo u obzir sve što se događa u svijetu, potrebno nam je malo više ljubaznosti”, rekla je Hardee.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa