MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

DNZ u saopćenju oštro demantirao potparola MUP-a oko pokušaja ubistva Admila Mulalića

Povodom nedavnog napada nožem na predsjednika DNZ-Krajiška stranka, saopćenjem se obratilo Predsjedništvo stranke u kojem oštro osuđuje ovaj pokušaj ubistva i traži od nadležnih da u skladu sa zakonom poduzme mjere prema počiniocu i eventualnim naručiocima i podstrekačima ovog djela. U saopćenju se oštro demantuje Služba za odnose sa javnošću i potparol MUP-a USK zbog, kako  navode, iznošenja neistinitih činjenica o samom događaju i obmanjivanja javnosti.

Navode da je potparol MUP-a u zvaničnoj izjavi za medije rekao da je „događaju prethodio prvo verbalni a zatim i fizički sukob“, što je notorna neistina, kažu iz DNZ-a. U saopćenju se navodi da nikakvog verbalnog niti fizičkog sukoba nije bilo prije napada na Mulalića, koji je pretrpio povrede opasne po život.

Tragom ovih informacija kontaktirali su i potparola MUP-a Alu Šiljdedića, koji nam je u telefonskoj izjavi rekao da je informaciju prenio tragom izvještaja policijskih službenika iz Velike Kladuše a da sa sadašnje distance nije siguran da li se tako desilo i to će se utvrditi istražnim radnjama. Šiljdedić nam je rekao i da mu nije bila namjera da prejudicira kako je do nemilog događaja došlo, jer to treba da utvrde nadležni  organi koji rade na ovom slučaju.

DNZ-Krajiška stranka traže od MUP-a USK i medija koji su prenijeli ovu, kako kažu, neistinutu informaciju javno demantiraju a od nadležnih istražnih organa utvrde motive za ovaj krvavi napad.

Mersad Sarajlija/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa