MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dodik će biti pozvan u Tužilaštvo BiH zbog navoda o prisluškivanju opozicije

Glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić potvrdila je da će u državno tužilaštvo radi uzimanja izjave biti pozvan član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zbog navoda o prisluškivanju opozicije koje je iznio na nedavnoj sjednici NSRS-a.

Ona je kazala da je prošle sedmice u Tužilaštvo BiH stigla prijava predsjednika PDP-a Branislava Borenovića te je u vezi sa ovim formiran predmet.

“To su veoma ozbiljne stvari. Vidjeli smo da je rečeno da je to bio neki performans, međutim tužilaštvo će sve to isprovjeravati. To je veoma teško dokazati. Predmet je u radu i dobit će svoj epilog”, kazala je Tadić za Face TV.

Na upit šta misli o tome što je Dodik rekao da se samo šalio, Tadić je rekla “vidjet ćemo, bit će pozvan na razgovor”.

Dodik je na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske 20. maja otvoreno priznao da učestvuje u prisluškivanju članova opozicije u RS.

“Nemojte dozvoliti da džabalebaroši pokvare ovu situaciju. Ja razumijem političku borbu, ja sam bio u opoziciji. Ti nisi ni izabran i već si ex gradonačelnik. Ne možeš ni proći u svojoj partiji, a ne kod naroda. Ni tvoja partija ne želi da te kandiduje, pitaj ove iz SDS ja im slušam telefone i znam. Svi su protiv tebe”, rekao je Dodik pokazujući na Nebojšu Vukanovića iz SDS-a.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa