MARKETING

Dodik nastavlja po svom: RS prvo rješava pitanje imovine, pasoše nećemo dirati

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas da će biti doneseno i rješenje da sudije i tužioce bira Narodna skupština Republike Srpske i da, kako kaže, ne želi nikakvu BiH, sem dejtonske. U intervju za radio iz Banje Luke iznio je niz secesionističkih i spornih teza.

“Sve vrijeme blefiraju i pokušavaju nešto da izmuvaju u vezi sa imovinom. Kada su izgubili živce, upregli su Ustavni sud da odluči da šume i poljoprivredno zemljište nisu vlasništvo Srpske. A svi su svjesni da je to imovina entiteta”, izjavio je on.

Naveo je da će RS donijeti zakone koji će potvrditi da je ona vlasnik imovine na svojoj teritoriji.

“Mogu da najavljuju apelacije Ustavnom sudu, ali idemo ka tome da jednog dana regulišemo to pitanje i riješimo da odluke tog suda neće biti prihvaćene u RS-u. Šta drugo da radimo kada znamo da neće prestati da nas kinje sudom koji je obična prevara i koji više ne želimo u ovom formatu”, kaže Dodik.

Poštovanje Dejtona, kaže, ostaje prioritet, dodajući da postoje stvari na nivou BiH, koje ipak neće dirati.

“Sada bi bilo iluzorno ući u sferu pasoša, ali smo i to evidentirali kao problematično. Imovinu ćemo riješiti brzo. Kao i Visoki sudski i tužilački savjet BiH. Takav savjet biće uskoro uspostavljen u RS-u. Postojeći sa nivoa BiH biće proglašen kao nevažeći za sudstvo u RS-u”, kazao je Dodik.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo