MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dodik o korona-derneku: Staša Košarac je napisao kraj svog političkog puta

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac prisustvom na sinoćnoj privatnoj zabavi u Sarajevu, na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije koronavirusa, napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.Član Predsjedništva BiH rekao je da Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži saradnik te da se SNSD ograđuje od njegovog postupka koji snažno odbacuje i ne prihvata.

“Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim preduzet ćemo one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku. Naime, imajući u vidu da smjene u Vijeću ministara mogu dovesti do gubljenja pozicija same RS, mi ćemo svoje ponašanje prema tome odrediti. U to ne treba niko da sumnja”, poručio je Dodik.

Lider SNSD-a naglasio je da ga je Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao.

“Poništio je sve moje pozitivno uvjerenje u vezi s njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar lične odgovornosti, već prije svega političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju funkciju. Dakle, potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje u kojem je zarad svog malog ličnog komoditeta doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspješno vodio”, ocijenio je Dodik.

Dodik je konstatovao da ovo vrijeme suočavanja s epidemijom virusa ne trpi bilo kakve greške, pa ni minimalne.

“Košarčeva odgovornost je veoma značajna imajući u vidu ukupnu konstelaciju odnosa na nivou BiH i činjenicu da vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, vidjeti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za RS”, rekao je Dodik.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa