MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dodik: Preglasan sam na svim tačkama dnevnog reda, pozivam Komšića da podnese ostavku

Završena je sjednica Predsjedništva BiH. Član predsjedništva Milorad Dodik kazao je da je preglasan tokom sjednice po svim tačkama. Kazao je da poziva Komšića na ostavku zbog, kako on navodi, manipulacija sa izborom stranih sudija u Ustavnom sudu.

Komšić treba podnijeti ostavku

Dodik je kazao da je pokušao predložiti izmjene dnevnog reda, tj. ustanoviti odgovornost Željka Komšića zbog toga što je izmanipulisao Evropski sud za ljudska prava i njegovog predsjednika i time su imenovane strane sudije u Ustavnom sudu BiH.

On tvrdi da je Komšić prekršio Ustav BiH i poslovnik o radu Predsjedništva time što je svjesnim prikrivanjem dobio dopis od sudije Evropskog suda za ljudska prava, nije se konsultovao sa Predsjedništvom i svjesno je obmanuo predsjednika Evropskog suda za ljudska prava.

Mislim da je pristojno da Komšić, ako ima moralnog digniteta i ako mu je stalo do zemlje koju zastupa, podnese ostavku.


Bilo je ukupno 36 tačaka o kojima smo raspravljali, ističe Dodik. Dodik je kazao kako je glasao protiv dnevnog reda zapisnika i svih tačaka.

O dolasku Đukanovića odlučivaće NSRS

Dodik je podsjetio da je odbio i nije glasao ni prošli put, a ni ovaj, za davanje saglasnosti o zvaničnoj posjeti Mile Đukanovića našj zemlji.

Ukoliko se poštuje odluka NSRS moraće se dići pitanje vitalnog nacionalnog interesa i o tome će odlučivati NSRS.

U Crnoj Gori već duže vrijeme postoji značajan nivo nestabilnosti, i to privlači pažnju u samoj Crnoj Gori i u regionu.

Sutra ćemo uputiti prijedlog za uklanjanje stranih sudija

Ukoliko se sutra ili prekosutra tehnički organizujemo, Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputićemo Zakon o prestanku mandata stranim sudijama u Ustavnom sudu BiH, kazao je Dodik. Zakon je usaglašen zajedno sa HDZ-om i to želimo da bude po procedurama, kazao je on.

Ova se kriza samo može završiti ako se izbace strane sudije iz Ustavnog Suda BiH i ponište odluke. Neće se do tada donositi odluke na nivou državnih institucija.

Dodik je za sutra najavio u Istočnom Sarajevu sastanak sa predstavnicima srpskog naroda u Institucijama BiH pa će još usaglasiti detalje.

Mi ne damo RS po bilo koju cijenu. Pozivamo na dijalog, predlažemo Zakon i želimo da to bude po procedurama. Bićemo na svakoj sjednici, svi naši delegati biće u oba doma, biće sjednice Savjeta ministara, ali nema glasanja.

Dodik je kazao da se neće čak glasati u Vijeću ministara ni o privremenom finansiranju u institucijama BiH, pa nek’ bude haos.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa