MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dodik: Republika Srpska budno prati situaciju na Kosovu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su “RS i njen narod uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i uz ljude na Kosovu”.

Dodik je istakao da u Republici Srpskoj “budno prate način i aroganciju kojom stranci pokušavaju da motivišu” premijera Kosova Albina Kurtija i ostale “da bi na nasilan način udarili na opravdane zahtjeve i na same Srbe na Kosovu”.

Dodik je rekao da pitanje položaja Srba na Kosovu nije samo pitanje njih samih i Srbije već i Srba u Republici Srpskoj.

“Stalno sam u kontaktu sa predsjednikom Srbije u vezi sa ovim pitanjima već duži niz dana unazad i upoznat sam sa tim detaljima, odlučnošću i stavu predsjednika i državnog rukovodstva Srbije da očuva i podrži naše ljude”, rekao je Dodik za Pink.

On je naveo da Republika Srpska nije zadovoljna statusom i odnosnom stranaca prema onome što je njen status i ako neko misli da je završio ovdje posao mora da razumije da to nije tako. RS, istakao je Dodik, “čeka trenutak da bude svima jasno da se ne može vjerovati strancima”.

“Mi ne možemo da prihvatimo njihove intervencije, pogotovo njihovu aroganciju u posljednje vrijeme koja ide za tim da je Republika Srpska, bila ili ne bila, krive za sve, a time naravno i Srbija, tako da je apsolutno jasno da Srbija ne može da odustane od nekoliko važnih stvari, a to je pitanje Kosova, kao našeg državnog i matičnog pitanja i pitanja odnosa prema Rusiji”, dodao je Dodik.

Dodik je istakao da Srbija ne želi da uruši vijekovno prijateljstvo sa Rusima i zato na Zapadu ne mogu da razumiju ni predsjednika Srbije, ni Srbe u Repubici Srpskoj, ni Srbe u cjelini.

“Vidljivo je da Njemačka pokušava da arogantnom politikom drži lekcije i nama i Srbiji, Srbima u cjelni”, naglasio je Dodik, prenio je RTRS.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa