MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dodik se opet sastaje s Putinom

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da bi 23. maja trebalo da putuje u Moskvu gdje se planira sresti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dodik je rekao da neće razgovarati o oružju, već da ga interesuje kako se gleda na budući svijet, da li bi se mi mogli tome prilagoditi: “Idem pokušati spoznati, meni je u interesu, da bih našem narodu mogao predočiti kako se gleda na budući svijet, da bi se mi mogli tu prilagoditi negdje. Taj svijet nije isti prije 10 godina i potpuno je različit kakav je bio prije.”

Istaknuo je da će s Putinom razgovarati o ekonomskim projektima, ali i o važnim geopolitičkim pitanjima, rekao je gostujući u Teleringu.

Istovremeno je na ATV-u, banjalučkoj televiziji koja je pod američkim sankcijama zbog veza s Dodikom, gostovao Dmitrij Peskov, glasnogovnornik predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

On je kazao da se Rusija nada da će RS imati snage da prati svoj pravac i ne dozvoli BiH da se pridruži sankcijama protiv Rusije.

Na pitanje kada će doći u Banju Luku, odgovorio je:

“Dat će Bog, dat će Bog. I to će se dogoditi. Ja sam uvjeren da će se kontakti među Banjom Lukom i Moskvom nastaviti, da će se aktivno nastaviti. Čekamo nastavak tih kontakata do kraja maja, neću sada ulaziti u detalje. Čekamo te kontakte, spremamo se. I cijenimo ih visoko. Visoko cijenimo. I dat će Bog, doći će do toga da dođemo u Banju Luku. Iako sam pod sankcijama svih zapadnih zemalja, ali još ne na sankcijama Bosne i Hercegovine”, rekao je Peskov.

Izvor:Radio Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa