MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dodik se sastao sa Srbima iz državnih i entitetskih institucija, došli i hrvatski predstavnici u RS-u

U Banjoj Luci je počeo jučer najavljeni sastanak predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika s predstavnicima institucija RS-a, lidera stranaka i zastupnika iz RS-a u institucijama BiH.

Sastanku prisustvuju predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi RS-a, potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić, predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić.

Na sastanku učestvuju i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Staša Košarac, ministar finansija u Vijeću ministara Srđan Amidžić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, potpredsjednica Narodne skupštine RS-a Anja Ljubojević, te predstavnici ostalih institucija.

Sastanak se održava u Palati Republike, a glavna tema, prema najavama, bit će “situacija na nivou BiH i aktuelna politička situacija u Republici Srpskoj”.

Podsjećamo, jučerašnje okupljanje dijela Srba iz državnih institucija u Istočnom Sarajevu bilo je zatvoreno za javnost, a press konferenciji su mogli prisustvovati samo Srna, RTRS i Alternativna TV, dok su svi ostali mediji iz oba entiteta u BiH, vraćeni kući.

Na sastanku je bilo otprilike 50-ak ljudi, a pozvani su bili svi iz RS-a koji rade u Vijeću ministara BiH, kao i Srbi iz policijskih agencija na nivou BiH kao što su SIPA i OSA. Sudeći po fotografijama, među pripadnicima sigurnosnih agencija, prisutan je bio direktor SIPA-e Darko Ćulum.

Oni su usaglasili jedinstven stav – “lojalnost RS-u i očuvanje njenog ustavnog kapaciteta”.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa