MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dodjelom certifikata završen projekat Škola novinarstva

Dodjelom certifikata za 19 polaznika Škole novinarstva u prostorijama velikokladuškog ADK, jučer je zvanično završen ovaj šestomjesečni projekat kojeg su zajednički realizirali Trend radio Velika Kladuša i Mediacentar Sarajevo. Svi polaznici Škole novinarstva prošli su višednevne treninge iz  novinarstva sa akcentom na osnovne radijske formate, produkciju i montažu radijskih sadržaja, kao i promociju medijskih sadržaja na društvenim mrežama. Nakon završenih treninga svi polaznici su uradili po jednu priču na različite teme, koje su emitirane na Trend radiju, a mogle su se pročitati i na web i fb stranici, kao i na nekoliko portala sa područja USK. Treba istaknuti da je većina priča urađena na visokom novinarskom nivou a da su njihovi autori pokazali zavidan novinarski talenat.

Na samoj ceremoniji dodjele certifikata prisutnima se ispred Trend radija obratio koordinator projekta Mersad Sarajlija, koji se zahvalio svim polaznicima Škole novinarstva, koji su po njegovoj ocjeni kao i ocjeni trenera Mediacentra, bili jedna izuzetno talentirana grupa iz koje će se neko vjerovatno u budućnosti baviti novinarstvom. Sami učesnici  iznijeli su pozitivne utiske i riječi hvale za sami projekt,  izrazili su veliku zahvalnost Trend radiju i trenerima Mediacentra koji su im pomogli da steknu osnovno novinarsko znanje i da nauče forme medijske pismenosti. Pored novih znanja koja su usvojili, učesnici su izrazili i oduševljenja što su zahvaljujući ovom projektu upoznali sa vršnjacima i što su se stvorila nova poznanstva i prijateljstva mladih iz Velike Kladuše, Cazina i Bužima. Gotovo svi učesnici su izrazili želju da učestvuju i u budućim sličnim projektima koji bi im pomogli da steknu viši nivo znanja iz oblasti novinarstva.

 Pozitivna Krajina-Škola novinarstva je projekat koji se implementira u sklopu  BHRI programa kojeg sprovodi IOM uz financijsku podršku USAID-a.

Trend radio/Berina Hušidić

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa