MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dok traju pregovori o primirju Izrael bombarduje širom Gaze i prijeti napadom na Rafah

U toku su pregovori o primirju u Gazi, ali oni ne prolaze uspješno s obzirom na to da Izrael bez prestanka gađa mete širom Pojasa. Osim toga, Hamas je odbacio najnoviji izraelski prijedlog o prekidu vatre zbog najave Benjamina Netanyahua da će napasti Rafah.

Izraelski premijer je jučer ranije obavijestio javnost da će definitivno napasti Rafah, posljednje utočište Palestinaca na granici Gaze i Egipta. Naveo je kako je određen i tačan datum početka kopnene invazije.

To je bio dovoljan razlog Hamasu da odbaci najnoviji izraelski prijedlog o prekidu vatre. Visoki dužnosnik Hamasa Ali Baraka rekao je da nije postignut napredak u pregovorima tokom vikenda u Kairu, a zatim i da su odbili posljednji iraelski prijedlog zbog Netanyahuovih uznemirujućih najava.

Bez obzira što su pregovori u toku, Izraelce to nije spriječilo da nastave bombardovati širom Gaze pa je tako tokom noći ubijeno nekoliko Palestinaca, među kojima je i gradonačelnik Maghazija.

U najnovijem napadu, jedna osoba je ubijena, a 20 povrijeđeno u izraelskom zračnom napadu na kuću u gradu Deir el-Balah u centralnom pojasu Gaze, rekao je Wafa. Wafa je također izvijestio da je pet osoba ubijeno u izraelskom bombardiranju zgrade u kampu Maghazi, u centralnoj Gazi. Ranije je vladin ured za medije u Gazi saopćio da su gradonačelnik Maghazija i drugi ubijeni u napadu na zgradu vijeća. Jedna osoba je ubijena, a druge povrijeđene u izraelskom bombardovanju koji je pogodio komitete koji rade na obezbjeđivanju pomoći jugoistočno od grada Gaze, također je izvijestio dopisnik Wafe.

klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa