MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Državljanin BiH u Mercedesu krijumčario 22 stranih državljana

Pripadnici Granične policije BiH (GPBiH) Velika Kladuša jučer su spriječili krijumčarenje 22 državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkih motornih vozila Mercedes, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske, u kojem su bile 22 osobe, dok se u drugom vozilu, nacionalnih oznaka BiH, nalazila jedna osoba. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se trojica državljana BiH.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ‘Krijumčarenje osoba’, o navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni uhapšen, a vozila i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti. U jednom od vozila otkrivena je i manja količina opojne droge marihuana. Protiv osumnjičenih, Tužilaštvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Krijumčarenje osoba'”, saopćili su iz GPBiH.

Na kraju se navodi da će državljani Turske, uz Prijedlog za izricanje mjere protjerivanja s teritorije BiH, biti predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa