MARKETING

Dva helikoptera Helikopterskog servisa RS gasiće požar u Jablanici

Dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske biće angažovana na gašenju požara u Jablanici, rekao je Srni direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović je naveo da će helikopteri najkasnije do 16.00 časova biti u Jablanici, te napomenuo da će jedan biti angažovan za izviđanje, a drugi na gašenju požara.

“Koristi se vodozahvat Jablaničkog jezera za gašenje požara. Kolege iz Federalne uprave civilne zaštite obezbijedile su sve ostalo što je potrebno u pripremi gašenja požara iz vazduha, kao što je određivanje lokacije požara, obim požarišta, površina”, rekao je Novitović.

On je pojasnio da je zahtjev za angažman helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske proslijeđen na osnovu Sporazuma o saradnji u ostvarivanju ciljeva zaštite i spasavanja između Federalne uprave civilne zaštite i Republičke uprave civilne zaštite.

“Federalna uprava civilne zaštite je uputila zahtjev Republičkoj upravi civilne zaštite za angažovanje resursa za gašenje požara iz vazduha. Na osnovu tog sporazuma Republičke uprava civilne zaštite je uputila zahtjev Helikopterskom servisu Republike Srpske koji će angažovati dva helikoptera”, rekao je Novitović.

Požar se na području Jablanice tokom prethodne noći proširio i približio naselju Donja Jablanica, pri čemu su i dalje ugroženi objekti na lokalitetu Komadinovo vrelo.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo