MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dva pacijenta iz Velike Kladuše zaražena koronavirusom

Testiranja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci potvrdila su još 48 pozitivnih uzoraka na koronavirus.Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS-a Alen Šeranić kazao je da je od 648 testiranih uzoraka potvrđeno 28 pozitivnih.

Najviše ih je iz Banje Luke i to 15, a zatim slijedi Nevesinje 2, te po jedan slučaj u Prnjavoru, Tesliću, Čelincu, Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Kotor Varoši, Kozarskoj Dubici, Ribniku, Modriči, Srbcu i Istočnom Sarajevu.
Među pozitivnim je i dvoje radnika u UKC-u Banja Luka. Ukupno je u RS-u do sada testirano 130 zdravstvenih radnika.

U posljednja 24 sata u tom entitetu oporavilo se još 18 osoba, a ukupan broj oporavljenih u našoj državi sada iznosi 269.

Kada je riječ o testiranjima na KCUS-u tokom noći ih je urađeno 178, od čega je pozitivno 20. Sedam pozitivnih je iz Sarajeva, tri iz Cazina, po dva iz Bosanske Krupe i Velike Kladuše te četiri osobe koje se nalaze na liječenju u izolatoriju na Klinici za infektivne bolesti Podhrastovi. Pozitivno je i dvoje iz Goražda, ali je riječ o retestiranju osoba koje su ranije bile pozitivne.

Na KCUS-u je u posljednja 24 sata urađeno 368 testiranja.

Trend radio/Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa