MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dvije osobe stradale u tropskoj oluji u Japanu, 130.000 domova bez struje

U tropskoj oluji koja je donijela jake kiše širom Japana stradalo je dvoje ljudi, a povrijeđeno je više od 100, saobraćaj je paralisan dok je hiljade domova ostalo bez struje, javili su zvaničnici.

Japanska meteorološka agencija javila je da je oluja napustila kopneni dio Japana i krenula ka Tihom okeanu kod sjeverne japanske obale.

Nove štete prijavljene su u južnom Japanu gde je tajfun Nanmadol udario preko vikenda prije nego što je oslabio dok se kretao sjeverno.

Na ostrvu Tanegašima, južno od ostrva Kjušu oštećen je zid svemirskog centra Agencije za vazduhoplovstvo i istraživanje, javilo je ministarstvo ekonomije i industrije. Procjenjuje se obim štete na zgradi gde se sklapaju rakete.

Prijavljeno je dvoje mrtvih jučer, kada je oluja bila snažnija, u prefekturi Mijazaki na glavnom južnom ostrvu Kjušu, javila je Agencija za upravljanje požarima i katastrofama.

Jedan čovek nađen je u kolima koja su potopljena na farmi, a drugi ispod klizišta. Većina je lakše povrijeđena.

Više od 130.000 domova većinom u oblasti ostrva Kjušu je i dalje bez struje, javilo je ministarstvo ekonomije i industrije.

Saobraćaj je uglavnom normalizovan kada su se ljudi vratili na posao poslije produženog vikenda. Brzi vozovi i većina kopnenog saobraćaja je nastavila rad, ali desetine letova prizemljeno je u severoistočnom Japanu.

IZVOR: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa