MARKETING

Džaferović-Bachelet: Bosna i Hercegovina posvećena zaštiti i promovisanju ljudskih prava

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je u Sarajevu razgovarao sa visokom komesarkom Ujedinjenih nacija za ljudska prava Michelle Bachelet, zahvalivši joj se za predanost radu u zaštiti i promovisanju univerzalnih prava i sloboda na globalnom nivou. 

Džaferović je iskazao namjeru za nastavak saradnje sa Ujedinjenim nacijama putem multilateralnih mehanizama koji se nalaze pod njenim okriljem, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Dalje se navodi kako je predsjedavajući Džaferović upoznao visoku komesarku UN o napretku Bosne i Hercegovine na implementaciji međunarodnih akata o zaštiti ljudskih prava, posebno kada su u pitanju ranjive kategorije stanovništva.

Džaferović je ponovio posvećenost Bosne i Hercegovine zaštiti i promovisanju ljudskih prava i osnovnih sloboda kroz dijalog i poštovanje različitosti, te suzbijanju svih oblika diskriminacije i netolerancije.

Visoka komesarka UN Michelle Bachelet je zahvalila predsjedavajućem Džaferoviću na podršci njenom radu i angažmanu na zaštiti ljudskih prava. Ona je ponovila partnersku ulogu i podršku UN-a Bosni i Hercegovini na polju zaštite ljudskih prava, putem projekata koji uključuju sve kategorije društva.

Džaferović je podržao aktivnosti rezidentne koordinatorice UN u BiH Ingrid Macdonald, koja je prisustvovala sastanku, na projektima promovisanja mira i izgradnji dijaloga za bolju budućnost zemlje, stoji u saopštenju.

IZVOR: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo