MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Džaferović i Izetbegović u Ahmićima: Ovo jeste genocid, borit ćemo se za pravdu

U Ahmićima je danas obilježena 27. godišnjica od zločina HVO-a nad bošnjačkim stanovništvom u ovom mjestu gdje je ubijeno 116 osoba. Još tužnijem danu doprinijela je i koronavirus zbog koje stotine posjetilaca nisu mogle doći odati počast, a ni porodice proučiti odlomke iz Kur’ana za svoje najmilije na njihovim mezarlucima.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas su u Ahmićima položili cvijeće na spomen-obilježje kod Donje džamije povodom godišnjice zločina HVO-a nad Bošnjacima.Polaganje cvijeća upriličeno je nakon vjerskog programa na šehidskom mezarju u Starom Vitezu, a osim Džaferovića i Izetbegovića cvijeće su na spomen-obilježje položili i predstavnici Federalne vlasti, općina u Srednjobosanskom kantonu i biračke organizacije.

Šefik Džaferović je kazao kako će se Ahmića svi sjećati i da ih nikada neće zaboraviti.

Izetbegović je kazao kako se Ahmićima i njenim stanovnicima treba iskazati poštovanje posjetom ovom mjestu, ali i pronalaskom direktnih izvršilaca.

Još uvijek se traga za 24 žrtve koje su ubijene u Ahmićima, a svi traže pravdu i suđenje, ne samo nalogodavcima, već i izvršiocima ovog monstruoznog zločina.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa