MARKETING

Džaferović nakon sastanka sa Sančezom: Čuli smo bezrezervnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH

Premijer Španije Pedro Sančez (Sanchez) sastao se s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem, Željkom Komšićem i Miloradom Dodikom.

Nakon sastanka upriličena je pres-konferencija na kojoj su se obratili predsjedavajući Džaferović i Sančez.

– Predstavlja mi veliku čast da smo imali priliku da ugostimo našeg velikog prijatelja, gospodina Sančeza. Govorili smo o bilateralnim odnosima i evropskom putu BiH. Želim da vas obavijestim da je gospodin Sančez na posljednjoj sjednici Evropskog vijeća snažno podržavao kandidatski status BiH u EU – rekao je Džaferović.

Istakao je da se danas mogla čuti jedna bezrezervna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

– BiH se ne može i neće vraćati nazad, možemo samo da unapređujemo i u skladu sa evropskim standardima gradimo institucije BiH – istakao je.

Džaferović se zahvalio na podršci funkcionalnim institucijama BiH. Na sastanku je razgovarano i o bilateralnim odnosima, za koje je Dzaferović naglasio da su prijateljski i bez otvorenih pitanja.

– Predsjednik Vlade Španije, gospodin Sančez je uvijek bio otvoren za razgovor sa BiH. Iskorak se može napraviti u ekonomskoj saradnji i tu se stvari mogu unaprijediti. I naravno, saradnja u oblasti kulture i obrazovanja. Univerziteti su u dogovoru kada je u pitanju saradnja o učenju spanskog jezika – rekao je Džaferović.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo