MARKETING

Džaferović u dvodnevnoj posjeti Briselu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će danas i sutra u posjeti Briselu, gdje će se susresti sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

Protokolom posjete za danas su predviđeni susreti sa predsjedavajućim neformalne Grupe prijatelja Bosne i Hercegovine u Evropskom parlamentu Klemenom Grošeljom iz Slovenije, te izvjestiocem iz sjene za Bosnu i Hercegovinu u ime Zelenih (za izvještaj za 2019. i 2020. godinu) Tineke Strikom iz Holandije.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović će u četvrtak,11. novembra imati susrete sa Ditmarom Kosterom iz Njemačke, izvjestiocem iz sjene za Bosnu i Hercegovinu u ime Socijaldemokratske stranke (za izvještaj za 2019. i 2020. godinu) , te Romeom Francom iz Njemačke, predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za odnose s Bosnom i Hercegovinom.

Tokom posjete Briselu planiran je i sastanak sa generalnim sekretarom Evropske službe za vanjske poslove (EEAS) Stefanom Saninom.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine će se sastati i sa Natalijom Loazo, predsjedavajućom Podkomiteta AFET-a za sigurnost i odbranu (SEDE) i potpredsjednicom Delegacije za odnose s Parlamentarnom skupštinom NATO-a, koja je i bivša ministrica za evropske poslove Francuske.

IZVOR: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo