MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Džanan Musa izabran u najbolju petorku Eurolige!

Džanan Musa je izabran u najbolju petorku košarkaške Eurolige nakon što su zbrojeni glasovi navijača, trenera, kapitena ekipa i novinara.

Uz Musu, u idealnu petorku su uvršteni i njegov saigrač Walter Tavares, igrač Partizana Mathias Lessort, Lorenzo Brown iz Maccabija, te Saša Vezenkov iz Olympiacosa.

“Wooow! Ne znam šta da kažem. Zahvaljujući mojim saigračima i cijeloj Real Madrid Basket porodici. Ovo je timska nagrada. Također, čestitam mom Edyju i ostalim članovima petorke. Sada fokus stavljamo na Final Four. Hala Madrid!”, poručio je naš sjajni košarkaš.

Musa je ove sezone u Euroligi prosječno bilježio 15,2 poena uz prosječan indeks korisnosti 16,4, a u obje statističke kategorije je na kraju ligaškog dijela završio na desetom mjestu.

Sa 175 ubačenih slobodnih bacanja je postavio novi rekord Eurolige, a tri puta je bio proglašen za najboljeg igrača kola.

Musa je dobio najviše glasova navijača koji čine 25 posto u ukupnoj odluci, a po 25 posto odlučuju glasovi trenera, kapitena ekipa i novinara.

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i bek Real Madrida je dobio najviše glasova navijača – 9,87 posto ispred krilnog centra Olympiacosa Saše Vezenkova (8 posto) i centra Partizana Mathiasa Lessorta (6,89 posto).

Iza njih slijede bekovi Partizana Kevin Punter (4,59 posto) i Dante Exum (3,98 posto), bek Olympiacosa Thomas Walkup (3,64 posto), Zach Leday (2,88 posto), Nikola Mirotić (2,42 posto), Lorenzo Brown (2,36 posto)…

Glasovi navijača su činili samo 25 posto u ukupnoj odluci, a po 25 posto su odlučivali glasovi trenera, kapitena ekipa i novinara.

Euroliga će uskoro objaviti i ime najkorisnijeg igrača (MVP), a favorit za tu nagradu je Vezenkov.

Izvor;Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa