MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Edin Bavčić objavio kraj 21-godišnje košarkaške karijere

Bivši reprezentativac BiH u košarci Edin Bavčić u 38. godini objavio je kraj karijere te tako stavio tačku 21-godišnje profesionalno bavljenje ovim sportom.

Posljednji klub za koji je Bavčić igrao je bio austrijski Klosterneuburg Dukes, koji je prvobitno i informisao javnost da je Edin završio karijeru.

Njegovu poruku s društvenih mreža prenosimo od početka do kraja.

“Hvala košarci, hvala ti za divnih 20 i više godina koje si mi dala, sada je vrijeme da krenem drugačijim putem. Hvala svim saigračima, trenerima, supervizorima i naravno, svim navijačima koji su me podržali. Ne želim ovdje spominjati pojedinačna imena, da ne bih koga zaboravio.

Hvala mojoj porodici koja me uvijek podržavala, mojoj supruzi, mojoj kćerki, posebno mojim roditeljima i braći koji su mi čuvali leđa od prvog dana i još uvijek to rade. Nakon mnogo, mnogo utakmica, vrijeme je da se oprostimo od profesionalne košarke, bilo je to divno i predivno putovanje koje nadam se da ću nastaviti pratiti na drugoj poziciji i funkciji”, poručio je Bavčić.

Bavčić se košarkom počeo baviti 2003. godine kada je bio igrač Bosne. Nakon jedne sezone igrao je za Ilidžu, a onda se opet vratio u Bosnu čiji je dres nosio od 2004. do 2008. godine. S Bosnom je osvojio tri titule prvaka BiH te jedan Kup BiH.

Uslijedio je odlazak u inostranstvo, gdje je i proveo ostatak karijere, a treba reći i to da je 2006. godine izabran u drugoj rundi NBA drafta kao 56. pick Toronta. Ipak, nikada nije zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

IZVOR:KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa